1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Program DIAGNOSTIKA PO TRADICONALNEM KITAJSKEM ZDRAVILSTVU

V študijskem letu 2016/17 vpisujemo v


TRADICIONALNO KITAJSKO ZDRAVILSTVO (TKM) sloni na temeljnih principih teorije jin in jang in petih elementov, ki so les, ogenj, zemlja, kovina, voda.


Jin in jang sta energijska dipola, moški in ženski princip, ki prežemata vso TKM. Jin izraža ženski princip, čustva, kronično stanje, jang pa moški princip, energijo, akutno stanje. Elementi se pojavljajo v obeh oblikah, jin in jang.


Diagnosticiranje po TKM je zahtevna oblika prepoznavanja in odkrivanja vzroka bolezni in vzroka simptomov. Diagnostik prepoznava energijsko neravnovesje, ki povzroča težave ali obolenje. Bistvo zdravljenja je nasloviti vzrok bolezni in povrniti telesu porušeno ravnovesje.

TKM PROGRAM združuje prehrano (dietoterapija), masažo (ki se imenuje tui-na) in medicinski či kung (kombinacijo telesnih in dihalnih vaj), predvsem pa je usposabljanje usmerjeno v prehranjevanje, ki podpira pravilen pretok energije po meridianih in je usklajeno s tipi teles, letnimi časi ter starostnim obdobjem posameznika.

Usposabljanje vodi Lina Lo Faro, italijanska zdravilka s 40-letnimi izkušnjami, specialistka kitajske dietetike, tuinologinja, refleksoterapevtka. Lina Lo Faro je študirala in se usposabljala za TKM pri svetovno znanih mojstrih; devet let je delala z mojstroma Van-Ghi Nguyen in J. M. Kespy, izpopolnjevala se je v Firencah, Parizu in na Kitajskem, šest let delala v bolnici Satje Sai Babe v Bangaloreju v Indiji.

V svoji dolgoletni praksi je razvila pretanjen čut za diagnozo in je tako z metodami TKM uspešno pomagala že mnogim. V Zdravilnem centru Medin je že prepričala s svojim izjemnim znanjem tradicionalne kitajske medicine ter zdravilskim darom, tako na delavnicah kot tudi na individualnih svetovanjih.


 

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut Bion d.o.o.
Stegne 21, 1000 Ljubljana
Tel.:  (01) 513 11 46
M: 051 377 388
E: info@akademija-zdravilstvo.si