1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Seminar MORFOLOGIJE OTROK po TKM

 

Prehranjevanje in diagnostika ter modrost tradicionalne kitajske medicine za zdravje otrok

Seminar vodi strokovnjakinja za prehranjevanje ter diagnostiko po TKM, Lina Lo Faro

Informacije in prijave: I: info@akademija-zdravilstvo.si ali M: 051-377-388

 


 Vsebina seminarja 

 • prepoznati tip telesa otroka glede na energijsko tipologijo TKM,

 • diagnoza opazovanja jezika, oči ter temperature telesa,

 • skozi morfološke tipe razumeti otrokovo vedenje do staršev, bratov, sester in okolice ter njegovo socialno življenje v vrtcu, šoli, s prijatelji ...,

 • kakšna je povezava med notranjimi organi in čustvi,

 • izbor igrač, ki spodbujajo razvoj otroka glede na tipologijo TKM,

 • pomen pravilne prehrane in pravilne kombinacije živil glede na starost, letni čas, klimo in energijsko morfologijo telesa otroka,

 • kako pripraviti jedilnik po tradicionalni kitajski dietetiki, ki temelji na 24-urnem ritmu in okusih, ki so v relaciji z notranjimi organi,

 • pediatrična masaže za izboljšavo pretoka energijskih  kanalov, kar odpravlja bolečine, učinkuje sproščujoče ter vpliva na otrokov imunski sitem, pri vznemirjenosti in strahovih pa prinaša umiritev.


 Komu je seminar namenjen 

 • mamicam in očetom,

 • babicam in dedkom

 • učiteljicam, vzgojiteljicam ter

 • vsem, ki vas to področje zanima.

 Predavateljica 
Uporabne zakonitosti tradicionalne kitajske medicine in prehranjevanja bo predstavila Lina Lo Faro, mednarodno uveljavljena svetovalka tradicionalne kitajske medicine (TKM), specialistka za svetovanje o naravnih zakonitostih prehranjevanja, tuinologinja, refleksoterapevtka, z bogatimi izkušnjami in usposabljanjem pri svetovno priznanih učiteljih.

Lina Lo Faro, z več kot 48-letnimi izkušnjami, študirala je in se usposabljala za TKM pri svetovno znanih mojstrih – devet let delala z mojstroma Van-Ghi Nguyen in J. M. Kespy, izpopolnjevala se v Firencah, Parizu in na Kitajskem, šest let je delala v bolnici Satje Sai Babe v Bangaloreju v Indiji. V svoji dolgoletni praksi je razvila pretanjen čut za diagnozo in je tako s svetovanjem o prehrani ter metodami TKM uspešno pomagala že mnogim. Mnoge navduši s svojim izjemnim poznavanjem človekovega energijskega ustroja po tradicionalni kitajski medicini, vpliva prehrane na telo in duha ter zdravilskim darom, tako na delavnicah kot tudi pri individualnih svetovanjih o prehranjevanju.

Seminar se navezuje na posebno vrsto TKM diagnostike, ki jo uporablja, in sicer, kako iz določenih telesnih znakov razbrati neravnovesja v načinu prehrane (česa uživamo preveč, ali jemo ob napačnem času ter kako to vpliva na telo, na katere organe in sisteme). Predvsem bo poudarek na teh posebnih pravilih prehranjevanja, ki jih poveže z bogatimi izkušnjami na področju TKM.

Ima zelo bogate izkušnje, obsežno znanje in tudi življenjsko modrost. Vedno predstavlja konkretne uporabne primere ter daje prakso, ki je takoj uporabna v življenju. Tudi sama je odličen zgled za to, česar uči.

 Prevod 
Predavanje poteka v italijanskem jeziku s sprotnim prevajanjem v slovenski jezik. Prevaja Kristina Jug, dolgoletna sodelavka Line Lo Faro.

 Kdaj 
Trenutno ni razpisanega termina.

 Informacije in prijave 
I: info@akademija-zdravilstvo.si
M: 051-377-388


Da boste pravočasno obveščeni o seminarjih, delavnicah in programih, vas vabimo, da se vpišete med prejemnike e-novic: klikni in vpiši svoj e-naslov.

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut BION d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana
M: 051 377 388
Tel.:  (01) 513 11 46
E: info@akademija-zdravilstvo.si