1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nadaljevalni seminar PREHRANJEVANJE IN DIAGNOSTIKA PO TRADICIONALNEM KITAJSKEM ZDRAVILSTVU (TKM)

 

NADALJEVALNI SEMINAR z Lino Lo Faro

Za vse, ki ste se že udeležili začetnega seminarja ali tečajev v preteklosti.

 


Vabljeni, če vas zanima diagnostika v kako z uravnoteženim prehranjevanjem do dobrega zdravja in vitalnosti - s pomočjo še vedno uporabnih zakonitosti starodavne modrosti tradicionalnega kitajskega zdravilstva in strokovnjakinjo za prehranjevanje ter diagnostiko, Lino Lo Faro.

 Iz vsebine nadaljevalnega seminarja 

Nadgradili in poglobili bomo vsebine začetnega seminarja ter razširili znanje o uravnoteženem prehranjevanju, diagnostiki ter povezanosti človeka z ritmi narave.
Diagnostične morfologije po TKM
- podrobneje o tipih teles
- oblika, barva kože, temperatura in vlažnost kože, oblika obraza, oblika ust, ramena, mišice, prsni koš, prsa, boki, medenica, noge
   Širjenje in poglabljanje znanja o prehranjevanju
- kategorije okusov
- žita (kako delujejo na telo, okusi - organi, primerna/neprimerna)
- optimalne/spejemljive/nesprejemljive kombinacije živil
Prehrana in čustva
- čustva in elementi po TKM (radost, jeza, strah, žalost)
- okusi, ki so poevzani s posameznimi čustvi
- kako se odraža preobremenitev določenega elementa in organa na čustvovanje
Meridiani mišično vezivnega tkiva in diagnostika
  • razlika med osnovnimi meridiani in meridiani mišično vezivnega tkiva
  • kje poteka posamezni meridian (žolča, pljuč, želodca, srca,meurja, ledvic ...)
  • motnje, ki se kažejo na tem področju

 Predavateljica 
Uporabne zakonitosti tradicionalne kitajske medicine in prehranjevanja bo predstavila Lina Lo Faro, mednarodno uveljavljena svetovalka tradicionalne kitajske medicine (TKM), specialistka za svetovanje o naravnih zakonitostih prehranjevanja, tuinologinja, refleksoterapevtka, z bogatimi izkušnjami in usposabljanjem pri svetovno priznanih učiteljih.

Lina Lo Faro, z več kot 45-letnimi izkušnjami, študirala je in se usposabljala za TKM pri svetovno znanih mojstrih – devet let delala z mojstroma Van-Ghi Nguyen in J. M. Kespy, izpopolnjevala se v Firencah, Parizu in na Kitajskem, šest let je delala v bolnici Satje Sai Babe v Bangaloreju v Indiji. V svoji dolgoletni praksi je razvila pretanjen čut za diagnozo in je tako s svetovanjem o prehrani ter metodami TKM uspešno pomagala že mnogim. Mnoge navduši s svojim izjemnim poznavanjem človekovega energijskega ustroja po tradicionalni kitajski medicini, vpliva prehrane na telo in duha ter zdravilskim darom, tako na delavnicah kot tudi pri individualnih svetovanjih o prehranjevanju.

Seminar se navezuje na posebno vrsto TKM diagnostike, ki jo uporablja, in sicer, kako iz določenih telesnih znakov razbrati neravnovesja v načinu prehrane (česa uživamo preveč, ali jemo ob napačnem času ter kako to vpliva na telo, na katere organe in sisteme). Predvsem bo poudarek na teh posebnih pravilih prehranjevanja, ki jih poveže z bogatimi izkušnjami na področju TKM.

Ima zelo bogate izkušnje, obsežno znanje in tudi življenjsko modrost. Vedno predstavlja konkretne uporabne primere ter daje prakso, ki je takoj uporabna v življenju. Tudi sama je odličen zgled za to, česar uči.

 Prevod 
Predavanje poteka v italijanskem jeziku s sprotnim prevajanjem v slovenski jezik. Prevaja Kristina Jug, dolgoletna sodelavka Line Lo Faro.

 Kdaj
Trenutno ni razpisanega termina.

 Informacije in prijave 
I: info@akademija-zdravilstvo.si
M: 051-377-388


Da boste pravočasno obveščeni o seminarjih, delavnicah in programih, vas vabimo, da se vpišete med prejemnike e-novic: klikni in vpiši svoj e-naslov.

 

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut BION d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana
M: 051 377 388
Tel.:  (01) 513 11 46
E: info@akademija-zdravilstvo.si